Het goede doel


Al 18 jaar zet JCI Eemland zich Mindrond Sinterklaas in om geld op te halen voor een goed doel. Jaarlijks kiezen we een goed doel waar (vooral) jongeren en jongvolwassenen baat bij hebben. Zo dragen we maatschappelijk ons steentje bij.

De corona-uitbraak heeft het mentale welzijn van velen geen goed gedaan. Niet eerder waren in Nederland zoveel jonge mensen zo somber, angstig en eenzaam (bron: CBS). Daarom zetten we juist nu onze schouders extra stevig onder deze Sinterklaasactie en kiezen we voor een goed doel dat een verschil kan maken in het mentale welzijn van jongeren.

Stichting MIND

Als onafhankelijke maatschappelijke organisatie strijdt MIND voor een samenleving die investeert in psychische gezondheid en alles doet om onnodig psychisch leed te voorkomen.  Dit doen zij door het geven van publieksvoorlichting en het bieden van anonieme hulp en advies aan mensen met (beginnende) psychische klachten en hun naasten. Zodat niemand er alleen voor staat.

Veel jongeren worstelen met een depressie, burn-out, prestatiedruk, of een eet- of angststoornis. Maar liefst 4 op de 10 jongeren met psychische klachten durft hier niet over te praten. Daarom is bespreekbaarheid, aandacht, preventie en ondersteuning heel hard nodig.

Met de actie ‘Bakken voor MIND’ halen we donaties op voor het MIND Young Programma. MIND Young is hét platform over je mind voor en door jongeren. Onder andere door de MIND Young Academy en de MIND Young Studio.

Via de MIND Young Academy en Studio delen jonge ervaringsdeskundigen hun eigen verhaal op scholen, Youtube en Instagram. Zo ervaren andere jongeren dat ze niet de enige zijn die worstelen en staan ze er niet alleen voor. 

Tot nu toe zijn er via de MIND Young Academy 1350 lessen gegeven op scholen. Met elke les bereiken ze honderden jongeren. Met elke les wordt het “onbespreekbare” bespreekbaar en wordt het taboe doorbroken. In 2021/2022 is het streven dat MIND Young Academy 600 lessen geeft. 

Om dat te realiseren moeten ze gezondheidsfondsen en subsidies aanspreken. Dat is niet altijd mogelijk en het is niet voldoende om alle jongeren te bereiken. Daarom doneert JCI Eemland de volledige opbrengst van de actie Bakken voor MIND aan Stichting MIND. We hopen met deze actie zoveel mogelijk jongeren te helpen bereiken!

Direct bestellen


De opbrengst in het verleden
Jaarlijks doneert JCI Eemland de opbrengst van de chocoladeletteractie aan een goed doel. We zijn trots op de doelen die we afgelopen jaren hebben gesteund:

  • 2021: Stichting Mind (€ 6.500)
  • 2020: Gelukskoffer (€ 7.000)
  • 2019: VoorleesExpress Amersfoort (€ 6.000)
  • 2018: VoorleesExpress Amersfoort (€ 6.000)
  • 2017: VoorleesExpress Amersfoort (€ 5.500, dankzij een bijdrage van Zorg van de Zaak Foundation)Lees meer.
  • 2016: project Samen naar School van NSGK (€ 6.000, dankzij de verdubbeling van NGSK)
  • 2015: Bart de Graaff Foundation (€ 30.500, dankzij de verdubbeling van NSGK) Lees meer
  • 2014: Stichting Sinterklaas Kapoentje (€ 9.000)
  • 2013: Meander Oncologisch Centrum (€ 10.000). Lees meer
  • 2012: Toon Hermans Huis (€ 12.270)